Simpelt, avanceret eller kompliceret?

Prognosen og prisen for en implantatbehandling afhænger af indgrebets sværhedsgrad. En grundig forundersøgelse danner grundlag for, at din tandlæge kan fortælle dig, om det overhovedet er relevant for dig at få et implantat, og i så fald, om din implantatbehandling er simpel, avanceret eller kompliceret. Dette vurderes ud fra kliniske undersøgelser og røntgenbilleder, der samlet giver os et billede af, om der er knogle nok til at installere et eller flere implantater.
Knoglen skal altid have en vis bredde og en vis højde for at kunne tage imod implantater. Hvis der er for lidt knogle, kan den udbygges enten med patientens egen knogle eller kunstig knogle.

Sværhedsgraden af implantatindgreb kan opdeles i følgende:

Simpel implantatbehandling

En simpel implantatbehandling er en behandling med et til tre implantater, der kan placeres i tilstrækkelig knogle uden forudgående knogleopbygning. Implantaterne er i den ”ikke-æstetiske” zone af munden og der er lille risiko for komplikationer.

Avanceret implantatbehandling

Implantatbehandling alle steder i mundhulen – også i den æstetiske zone – med indsættelse af et eller flere implantater. Der er begrænset knoglevolumen og ofte behov for knogleopbygning i forbindelse med behandlingen. Implantatet / implantaterne skal placeres med stor nøjagtighed, da der ofte er tæt relation til nærliggende nerver, nabotænder eller bihulen i overkæben. Der er tale om en kirurgisk procedure med øget kompleksitet.

Kompliceret implantatbehandling

Implantatbehandling alle steder i mundhulen med indsættelse af et eller flere implantater. Der er begrænset knoglevolumen og der sjældent opnås stabilitet omkring implantatet uden forudgående knogleopbygning og/eller blødtvævs- transplantation. Ofte laves indgrebet som en to-faset procedure, hvor der først bygges op med knogle og senere indsættes implantat. Implantatet / implantaterne skal placeres med stor nøjagtighed, da der er tæt relation til nærliggende nerver, nabotænder eller bihulen i overkæben. Der er tale om en kirurgisk procedure med øget kompleksitet.