Hvad koster et tandimplantat?

Simpel implantatbehandling: 18-20.000 kr.
Avanceret implantatbehandling: 20-23.000 kr.
Kompliceret implantatbehandling: 23-26.000 kr.

Der ydes tilskud til behandlingen, hvis man er medlem af Sygeforsikringen Danmark. Ved uafbrudt medlemskab i mere end 5 år i gruppe 1 eller 2 er tilskuddet i ca. beløb:

Simpel: 8.000 kr
Avanceret: 10.000 kr
Kompliceret: 10.000 kr

Prisen for en implantatbehandling fastsættes ud fra, hvorvidt behandlingen er simpel, avanceret eller kompliceret. Ved de avancerede og komplicerede behandlinger er det ofte nødvendigt med en knogleopbygning, hvilket fordyrer behandlingen og forlænger behandlingstiden. Men også ved simple behandlinger kan knogleopbygning være nødvendigt, så derfor er priserne på en implantatbehandling ikke ens. Forundersøgelsen er grundlaget for, at tandlægen kan give dig en pris for det tandimplantat, der passer dig.

Priser på implantatbehandlinger varierer både inden for Danmark og mellem Danmark og vores nabolande. I Danmark er implantatbehandlinger ikke omfattet af overenskomsten mellem Tandlægeforeningen og den offentlige danske sygesikring. Det betyder, at tandlægen selv fastsætter prisniveauet.

I Danmark varierer prisen på et standard enkelttandsimplantat inklusiv porcelænskrone typisk mellem 11.000 kr og 22.000 kr. Der ligger mange forhold bag denne store forskel. Et forhold er, at der er stor forskel i indkøbsprisen på forskellige implantatsystemer. Hertil kommer om porcelænskronerne, der monteres ovenpå implantaterne, er fremstillet med originalkomponenter eller kopiprodukter, samt om hvorvidt de er fremstillet i Danmark eller for eksempel i Østen.

Generelt set er implantatsystemer med en lang og grundig videnskabelig dokumentation væsentligt dyrere i indkøb end diverse kopiprodukter.